Integritetspolicy

Jag vet att dina personuppgifter är viktiga för dig, och jag vill genom denna Integritetspolicy förklara för dig hur dina uppgifter behandlas av mig. Jag värnar om din integritet och beskriver nedan hur jag samlar in, behandlar, hur länge jag sparar din information.

Personuppgiftsansvarig för dina personupppgifer är:

Bolagsnamn: Alexandra Eriksson enskild firma
Webbplats: https://www.alexandraeriksson.com.
Org.nr.: 940324-4768
E-post: info@alexandraeriksson.com
Telefon: 076-34 72 619

Hantering av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, dataskyddsförordningen.
I och med denna beskriver jag nedan vilka rättigheter du som individ har hos mig:

Du har rätt till att:
– få tillgång till dina uppgifter
– få dina felaktiga uppgifter rättade
– få dina uppgifter raderade/bli bortglömd

Denna information samlas in

När du lämnar en kommentar på min webbplats eller skickar iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär så anger du ditt namn och din mailadress. I vissa fall lämnar du även ditt telefonnummer och en adress till din webbplats. Även din IP-adress sparas och user agent-sträng som hjälp för  detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Kontaktar du mig via mitt kontaktformulär så sparas ditt namn och din mailadress. Detta för att jag ska kunna återkomma till dig och besvara din fråga.

Surfar du runt på webbplatsen utan att lämna några personuppgifter så sparas endast din IP-adress.

Har vi ett avtalat samarbete så kommer jag också behöva samla in faktureringsuppgifter från dig/ditt företag. Dessa uppgifter består av ditt namn, din adress, din mailadress och eventuellt ditt organisationsnummer.

Såhär behandlas din information

Jag använder endast dina uppgifter för att komma i kontakt med dig. Jag lämnar inte ifrån mig dina personuppgifter till någon annan. Din IP-adress registreras i en servicelogg men kan inte kopplas fysiskt till dig.

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Med hänvisning till Mervärdesskattelagen behöver jag ange dina kontaktuppgifter på den faktura jag utfärdrar och skickar till dig. Denna faktura sparas också som underlag för min bokföring och loggas därmed hos Bokio.se.

Cookies

Om du lämnar en kommentar på min webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Så länge sparas dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. De uppgifter du lämnar till mig via kontaktformulär och mail använder jag som underlag för vårt samarbete och sparas tills den dagen du önskar radera dem.

IP-adressen är sparas av säkerhetsskäl.

Enligt bokföringslagen behöver jag sedan spara fakturan i 7 år.

Rätten att bli glömd och korrigering av uppgifter

Skulle du av någon anledning har uppgett felaktiga personuppgifter eller att de av någon anledning har ändrats, är du välkommen att maila mig och beskriva ditt ärende och vilka uppgifter du vill få rättade. Vill du få dina sparade uppgifter på webbplatsen eller i mail raderade så kontaktar du mig via mail – och jag raderar dem.

Av säkerhetsskäl kan du inte få din IP-adress raderad så jag behöver spara den ur rättsligt synpunkt. Detta gäller även dina kontaktuppgifter som står på den faktura du fått, denne måste jag spara i 7 år enligt Bokföringslagen.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig: info@alexandraeriksson.com