Bakom hemsidan

Vem är tjejen bakom hemsidan?

bakom hemsidan alexandra eriksson webbdesigner

› Namn: Alexandra Eriksson
› Ålder: 24
› Bor: Nyköping
› Sysselsättning: Driver eget företag och jobbar som receptionsansvarig på Rygg och Ledkliniken i Nyköping
› Intressen: Förutom webbdesign och grafisk formgivning, träning och inredning

 

Jag är en framåtriktad, positiv och beslutsam tjej och jag tror det har hjälpt mig mycket att ta mig hit jag är idag. Jag tog studenten 2013 och sedan dess har jag hunnit starta mitt egna företag och arbetar idag på Rygg och Ledkliniken som receptionsansvarig, och har även hand om marknadsföring och webbhantering. Annars spenderar jag mycket tid på gymmet, samt att jag lägger mycket utav min lediga tid på webbdesign och grafisk formgivning.

Skola & Plugg

I gymnasiet läste jag Medieprogrammet på Ljud- och bildskolan här i Nyköping där jag varit bosatt nästan hela mitt liv. Inriktningarna jag valde i gymnasiet var Fotografisk Bild och Webbproduktion. Jag tog studenten våren 2013 och har sedan dess haft många bollar i luften. Under vårterminen 2014 så pluggade jag två kurser på distans via Blekinges Tekniska Högskola, Webbdesign och Webbprogrammering. Jag tog en paus ett halvår från plugget då jag insåg att det här med programmering på distans är riktigt komplicerat. Jag sökte sedan en lite mer basic distanskurs våren 2015 som jag också läst på distans, med inriktning Webbdesign och JavaScript. Under vårterminen 2017 läste jag en kurs i Marknadsföring via högskolan i Kristianstad.

Jobb & Arbetenbakom hemsidan alexandra eriksson webbdesigner

Jag har sedan 2012 timvikarierat på Samordningscentralen i Nyköpings Kommun, och har under några år haft en del timvikariat med administrativa uppgifter. Under hösten 2014, 2015 och 2016 har jag jobbat som Bildredigerare på Svenskt Skolfoto. Allt från att redigera skolfoton, till att montera ihop kataloger i InDesign.

Mitt huvudsakliga arbete är på Rygg och Ledkliniken och Vaccinkliniken i Nyköping där jag jobbar i receptionen. Jag fungerar som spindeln i nätet och har också hand om marknadsföring och webbhantering.

 

bakom hemsidan alexandra eriksson webbdesignerFöretaget

Bortsett från plugg och jobb så har jag också eget företag. Mitt företag blev registrerat 10 februari 2014, och jag inriktar mig på Grafisk formgivning, Webb/Bloggdesign och Fotografering. Jag anser att dessa tre punkter är väldigt breda, så för att förenkla det är jag med andra ord väldigt intresserad av all form utav Design och Foto. Jag har designat bloggar sedan 2009, och kameran har varit en väldigt nära vän sedan 2008 – med andra ord har jag en hel del erfarenhet utav det jag idag jobbar med och det är så fantastiskt roligt att kunna säga att jag är självlärd och har utvecklats på egen hand. Bortsett från de relaterade kurserna jag läst, förstås. Distanskurserna har gett mig mycket kött på benen och jag känner mig säkrare i tjänsterna jag erbjuder.

Personligt & Fritid

När jag inte pluggar eller jobbar så älskar jag att träna. Styrketräningen har blivit en stor del utav min vardag och det är till gymmet jag går för att koppla bort den hektiska vardagen. Vänner och familj är självklart en stor del utav vardagen, jag är väldigt rädd om människorna i min omgivning så jag prioriterar dem väl. Jag och min sambo bor i en stor bostadsrätt och i samband med egen lägenhet har jag också intresse för inredning. Nog för att jag gillar den grafiska designen, men jag har fått upp ögon för ytterligare en designkategori.

Som person är jag väldigt beslutsam, envis och lättlärd. Jag har väldigt lätt för att ta in nya saker och när jag bestämmer mig för något, så slutför jag det. Man ser mig ofta med ett leende på läpparna och jag är också väldigt social och har inga problem med att anpassa mig i grupp. Mina egenskaper har tagit mig väldigt långt och jag hade nog inte orkat med distanskurser, jobb, företag och fritid om jag inte vore så beslutsam som jag är. Jag tror att mina egenskaper är perfekta för den här typen av bransch, och jag tror man kommer långt med positiva tankar och beslutsamhet. Jag vill inspirera andra människor. Att vara kreativ och vilja hjälpa andra med sådant jag kan och är bra på är någonting jag älskar att göra, och jag hoppas på att fotograferingen och viljan att formge stannar med mig livet ut.

 Vill du komma i kontakt med mig? Läs mer här.