111

1. Lobster / Open Sans
2. Dancing Script / Roboto Stab
3. Playball / Ubuntu
4. Yanone Kaffeesatz / Nunito
5. Handlee / Lusitana
6. Abril Fatface / Varela

Ända sedan jag började blogga och intressera mig för design så har jag använt mig utav Google fonts för att få snygga typsnitt till bloggen. Dels för att det är väldigt smidigt att installera dem på bloggen och dels för att utbudet är väldigt stort. Anledningen till varför jag började använda Google Fonts var för att jag ville använda lite finare typsnitt i mina rubriker och vara 100% säker på att mina läsare också kunde se typsnittet oavsett om man har det installerat lokalt på datorn eller inte. Så, genom att installera typsnitt via Google Fonts så kan man garantera att läsarna också ser ens nya och häftiga typsnitt när de besöker ens blogg.

Jag hade lite tråkigt häromkvällen och bestämde mig för att dra ihop detta som ett tips till er, och visa lite hur enkelt det går att matcha typsnitten. Typsnitt gör väldigt, väldigt mycket med en design och jag tycker det är jätteviktigt att det både ser snyggt ut designmässigt och funktionsmässigt. När det kommer till brödtext är det säkrats att gå på ett enkelt typsnitt som gör det lätt för läsaren att läsa dina inlägg, det ska falla naturligt för ögonen och man ska inte behöva koncentrera sig särskilt mycket. När det gäller rubriker kan man dra iväg lite och välja lite tjockare eller tunnare, skrivstils-liknande typsnitt om man känner för det. Självklart ska det ju gå att läsa, men det är inte lika viktigt att det är rakt och platt.

Så här får ni några tips på några av alla hundra typsnitt som finns på Google Fonts, och hur de kan fungera tillsammans. Om ni är intresserade av att veta hur man installerar ett typsnitt från Google Fonts på sin blogg så är det bara att kommentera, så gör jag ett inlägg utav det! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Läsvärda inlägg