_MG_7944

Jag har idag haft en familjefotografering och kom igår kväll att tänka på hur jag faktiskt förbereder mig inför en fotografering. Kan ju kanske vara roligt för er att veta, tänkte jag. Det finns fem punkter jag går efter och jag delar med mig utav dem här.

Ladda batterierna

Eftersom jag har ett batterigrepp till min kamera får jag plats med två batterier. Jag laddar självklart båda två till 100% så jag vet att kameran inte ger upp under fotograferingen. Jag har även ett extra batteri som jag laddar och har med i kameraväskan

Formatera och rensa minneskorten

Självklart ska minneskorten vara tomma så att alla bilderna får plats. Jag ser också till att formatera dem innan, det rensar kortet och håller det fräscht, och det är mindre chans att kortet strular under fotograferingen. Eftersom jag fotograferar i både RAW och jpeg så tar de ju en hel del plats, så jag har alltid med mig några extra minneskort. Två 8GB och ett 4GB. Jag sätter i ett utav korten i kameran och lägger de andra två i väskan.

Damma av lins och objektiv

Jag dammar alltid av kameran, kameralinsen och objektiven. Då vet jag att det inte ligger damm och smuts som irriterar när jag fotograferar.

Packa kameraväskan

När batterierna är laddade och korten formaterade så packar jag kameraväskan. Jag fotograferar oftast med mitt 50mm vilket alltid sitter på kameran, men har även med mig ett ”standard”-objektiv, vilket oftast blir mitt Sigma 18-55. Jag brukar alltid lägga ner ett extra linslock. De små locken kan ha en förmåga att gärna försvinna, och att leta under fotograferingen finns det sällan tid med. Jag lägger sedan ner några dammtrasor till kameran, samt ett motljusskydd just in case.

Packa resten

I en annan väska ser jag alltid till att ha med en eller två extra filtar, om fotograferingen sker utomhus kan det vara bra att ha något för modellerna att sitta på. Jag packar även ner plånbok och visitkort samt ser till att ha med mig något att dricka. Om det önskas att ha faktura i pappersformat har jag självklart med mig den också, samt att jag brukar slänga med några visitkort.

 
Med dessa fem punkter klara innan läggdags kan jag somna utan att vara orolig över att jag glömt något :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Läsvärda inlägg