Under mina år som jag haft intresset för bildbehandling, fotografering, kodande av designer och Photoshop så har jag Google fått vara min bästa vän i många lägen. När jag började 2009 hade jag verkligen ingen aning om någonting. Hur får jag en snygg bakgrund? Vilket typsnitt är det där? Hur gör jag så ikonerna blir bra?

När man designar hemsidor och fram för allt bloggdesigner blir Photoshop ett väldigt behövade program för alla möjliga typer utav projekt. Bakgrunder, ikoner och olika typer av text. Vad man inte vet förrän man går in för det är hur många olika sidor det finns på internet som underlättar arbetet. Jag tänkte tipsa om några hemsidor här nedan som har hjälpt mig mycket genom åren. Med hjälp utav dem har jag lärt mig göra snygga bakgrunder, fått bättre koll på alla miljontals typsnitt och fått en annan bild av hur man gör så att ikonerna passar ihop med färg och design.

 

4

Brusheezy.com

Här finns hur många gratispenslar som helst till Photoshop. Genom att använda sökfunktionen högst upp på hemsidan och ange nyckelord kan du få fram just det du behöver.

Denna hemsida var guldvärd för mig när jag var inne i en period då jag alltid gjorde ”häftiga” bakgrunder mer mönster och alla möjliga olika penslar med blommor och vattenstänk. Det finns allt från djur till hus till gräs till skrivstilstexter till moln till ikoner och andra typer utav symboler.

 

 

5

365psd.com

Här finns ikoner till Photoshop att ladda ner gratis. Och det är likadant här, genom att använda sökfunktionen och ange nyckelord hittar du det du söker.

Jag har aldrig haft någon superanvändning för denna hemsida, men den har gett mig en del inspiration under åren. Jag skulle säga att den riktar sig lite mer till webbsidor än just bloggar och det är mycket ikoner och designer till den som kodar själv. Men, det finns en hel del snygga och stilrena ikoner man kan använda, sånt gillar jag!

 

 

1

Subtlepatterns.com

En hemsida där du kan ladda ner olika mönster och texturer gratis som sedan kan användas som exempelvis bakgrunder. Det är bara att scrolla ner och sedan klicka på ”download” på de filerna du vill ladda ner. Du kan använda sökfunktionen och ange nyckelord för att hitta det du söker.

Personligen så älskar jag denna sida, dessa texturer är så himla mycket jag och jag har laddat ner många filer härifrån och använt som bakgrunder till mina designer. De är stilrena och diskreta men ger ändå bloggen en helt annan känsla. Det krävs verkligen så himla lite för att piffa upp bloggen, och dessa bakgrunder är ett bra tips!

 

 

3

Iconfinder.com

Denna hemsida står mig varmt om hjärtat. Här kan du ladda ner gratisikoner som du kan använda i bloggen. Sök bara på det du letar efter och det kommer upp mängder med olika ikoner i olika storlekar du kan ladda hem. Var noga med att läsa licensen på ikonerna så att du vet att du får använda dem till det du vill.

Här finner jag mycket inspiration för mina ikoner, och jag älskar att kunna ladda ner simpla ikoner till bloggen här som är stilrena, i rätt storlek och fram för allt i png.-filer! Verkligen jätteanvändbar hemsida till dig som letar ikoner.

 

 

2

Dafont.com

Det finns hur många sidor som helst att ladda ner typsnitt ifrån, men jag har fastnat för denna. Här finns hur många typsnitt som helst i olika kategorier och det är superlätt att navigera sig på hemsidan!

Jag är en sån person som aldrig riktigt kan bestämma mig vad för typsnitt jag ska använda i bloggen. På rubriker, logga, underrubriker etc. Dafont.com har världens utbud vilket gör att jag numera har alldeles för många typsnitt att vela mellan. Men här finns verkligen typsnitt för alla, så jag lovar att du också kommer hitta något som passar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Läsvärda inlägg