För er som inte vet vad bokeh är, så får man fram det bäst när du fotar bilder med lövbakgrund där ljuset kommer igenom löven på de delar där inte fokusen ligger.

Hur får jag till bokeh i mina bilder?

Ju kortare skärpedjup du använder, desto större chans har du för att få bokeh. För att lyckas få bäst resultat ska du alltså använda dig av så lågt bländarantal som möjligt (1.4, 1.8, 2.5). Eftersom bokeh har med bländaren att göra, så har faktorerna brännvidd och avstånd stor betydelse. Som ni ser på porträttexemplen här nere så har den nedre bilden kraftigare bokeh än de två övre, och det beror på avståndet. Ju närmre du står, desto kraftigare blir bokehn, desto ”större blir ringarna”.

Bokeh piffar till dina bilder och det gör att porträttbilderna ser mer professionella ut plus att de blir hur mycket snyggare som helst med de runda ringarna i bakgrunden.

IMG_2894

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Läsvärda inlägg